Information fra Høgild Beboerhus

Information fra Høgild Beboerhus gennemgået i forbindelse med generalforsamlinger 23.09.2021

Det sidste halvanden års tid har Høgild Beboerhus været lige så påvirket af Covid-19-Pandemien som resten af samfundet.

Der har i løbet af 2020 og foråret 2021 kun været gennemført et meget begrænset antal  arrangementer og aktiviteter i Høgild Beboerhus. Der har været aflyst private fester. Frimærkeklubben har ikke kunnet mødes. Folkedans er kom ikke i gang igen efter sommerferien 2020. De er heldigvis kommet i gang i år. De sportslige aktiviteter i Høgild Borger- og Idrætsforening - HBIF, badminton og linedance har været udsat for aflysninger, genåbning og nedlukning. Det samme gælder de kulturelle/sociale aktiviteter under HBIF, bla et arrangement foråret 2020 for børn, sommerfest 2020, løvfaldsfest 2020 og ikke mindst julegudstjenesten. Familiehøjskolen Skærgården er flittige brugere af Høgild Beboerhus når det kan lade sig gøre. De har lavet aftaler om brug af beboerhuset, her i efteråret 2021.

Høgild Beboerhus brugte nedlukningen i foråret 2020 til at få lavet ny indgang. Nye fliser i gangen, maling og nye døre i gang, køkken og den lille sal. Det arbejde blev udført med hjælp af frivillige og tilskud fra HBIF og Herning Kommunes 100 års Jubilæumsfond.

Året før- i 2019 - fik facaden mod parkeringspladsen nye mursten. Dette arbejde blev også udført af frivillige hænder og tilskud fra Herning Kommunes 100 års jubilæumsfond.

I sommeren 2020 fik gulvet i hallen og den lille sal et nyt lag lak. For at holde gulvet pænt skal det have en let slibning og nyt lak ca. hvert andet år.

Orkestret Moonlight holder til i lokalerne der tidligere husede børnehaven Åkanden. De har brugt den sidste tid på at få malet, sat varmestyring til og få nye lamper op i lokalet. Varmestyring og de nye lamper er en del af den plan Høgild Beboerhus arbejder på, for at forbedre energiforbruget huset.

En lille opsummering af tiltag i Høgild Beboerhus for at få lokaler og omgivelser gjort tidssvarende:
2014 – Nye facadesten omkring bygningen der husede den tidligere børnehave
2016 – Renovering af køkken og slibning og lakering af gulve
2017 – Renovering af omklædningsrum og toiletter
2018 – Etablering af handicaptoilet og start på etablering af varmestyring i alle rum
2018 – HBIF får etableret legeplads bag ved Beboerhuset
2019 – Nye facadesten mod parkeringspladsen
2020 – Ny indgang med nye døre og topslibning/lakering af gulve

Økonomien i beboerhuset ser fornuftig ud, jeg har det med i sammendrag hvis nogen er  interesseret. Men der er pt.t. ikke råd til renovering og nyanskaffelser.

Høgild Beboerhus får stadig bloktilskud fra Herning Kommune ca. 115.000 kr./år., da vi har status som forsamlingshus/multihus. Dette beløb er med til at dække en del af de faste udgifter til bla. forbrugsudgifter - el, vand, varme, ejendomsskat og forsikringer. Beboerhuset har ca. for 180.000 kr. faste udgifter pr. år.

Det er ikke kun aktivitetsniveauet i Beboerhuset, der har været en udfordring i 2020. Når der ingen aktiviteter og fester er, kommer der ingen indtægter. Der har været forskellige tilskudspuljer i 2020, som vi søgt og har fået tilskud fra. Det er bla Herning kommunes 100 års Jubilæumsfond, hvor der har været mulighed for at søge om tilskud til dækning af en del af de faste udgifter. Høgild
Beboerhus har fået tilskud til de faste udgifter med 56.000 kr. i 2020 og 47.000 kr. i 2021.
Beboerhuset ønsker sig bla en renovering af hallen med nyt lys, mobil scene, ny isolering i vægge og tag, og ikke mindst nye borde og stole. Vi har forsøgt at snakke med kreditforeningen, men der skal stilles en kommunal garanti. Og med den tid der har været i sidste par år. er det sat på pause. Så måske skal det laves i mindre bidder. Vi har et tilbud til at ligge på 240.000 kr. til borde/stole, så hvis nogen kender en fond eller sponsor høre vi gerne fra jer.

Vi er glade for, at vi igen har fået gang i aktiviteterne i Beboerhuset. Indtægter fra aktiviteter, fester, arrangementer er med til, at vi kan fortsætte arbejdet med vedligehold og renovering af vores alle sammen samlingssted i Høgild. Arbejdet i huset kan ikke gøres uden frivillige kræfter.

Vi har arbejdsdage ca en gang om året, hvor vi får udført en del praktiske opgaver både inde og ude ved Beboerhuset. Det kunne dog være dejligt, at der kom flere fra byen og bakkede om denne aktivitet, og ikke kun bestyrelserne med familie.
Hvis du har nogle ideer til Beboerhuset er du altid velkommen til at kontakte forretningsudvalget.
Vi glæder os altid til at vi ses og samles i Høgild Beboerhus - både til sportslige, kulturelle og sociale arrangementer.

Forretningsudvalget i Høgild Beboerhus:
Steen Pedersen - tlf.: 2027 8886
Carsten Hedegaard - tlf: 2180 6452
Norman Jensen - tlf: 6086 7938

På hjemmesiden hogild.dk kan du se de praktiske ting omkring brug og leje af Høgild Beboerhus.